Krisnás tanárt még keresnek

Krisnás tanárt még keresnünk kell, de megoldjuk – mondta Vlachné Vidéki Katalin, a szegedi Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola vezetője a tanévnyitó előtt pár perccel. A többi hittanra jelentkező gyermek katolikus, református és evangélikus oktatásban részesülhet, de volt, aki krisnás tanárt kért. Bár már tavasszal jelezték az igényt, eddig csupán egyszer sikerült felvenniük a kapcsolatot a felekezettel – mondta az igazgató. 
Az 500 tanulót befogadó Tabáni Általános Iskola – mint több más szegedi intézmény –, már a múlt hét elején kiosztotta a tankönyveket, fennakadás nem volt. Tették azt annak ellenére, hogy a minisztérium helyettes államtitkára levélben figyelmeztetett: a tankönyveket szeptember 2-án egy osztályfőnöki órán kell kiosztani, amelyik intézmény nem követi ezt az előírást, az az új, központosított tankönyvellátói rendszert „szabotálja”. 
Már az első tanítási napon is csak külön szülői igazolással távozhatnak a diákok 16 óra előtt az iskolából, egyelőre – ahogy az intézmény vezetője elmondta – fogalmuk nincs, hogy mennyien maradnak a tanév folyamán délután is az iskolában. Az eddigi években közel kétszázan töltötték az iskolában a délutánt, jellemzően alsósok. Vlachné Vidéki Katalin szerint nem okoz majd problémát a délutáni foglalkoztatás, eddig is főként sport és művészeti foglalkozások voltak délután.