Zánkán bemutatták az Új Nemzedék Plusz elnevezésű ifjúságpolitikai programot

A mai napon az EFOTT-nak is otthont adó Új Nemzedék Központban Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Dr. Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztosa, valamint Siklódi Levente, a Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója sajtótájékoztató keretében mutatta be az Új Nemzedék Plusz elnevezésű, átfogó ifjúsági szolgáltatásfejlesztésre irányuló kiemelt projektet. Az Új Nemzedék Plusz program elsődleges célkitűzése, hogy segítse a fiatalokat jövőképük megfogalmazásában, felkészítse őket a munkaerő-piacra való zökkenőmentes belépésre.

Az eseményen Balog Zoltán kiemelte, hogy a program, amelyet az Országgyűlés konszenzussal fogadott el, és cselekvési tervét a kormány jóváhagyta, az ijfúságpolitika jövőképének tekinthető. A miniszter bízik abban, hogy a fiatal generáció – többek között éppen azok, akik az EFOTT-on vannak – körében növekedni fog a figyelem a fogyatékossággal élő, vagy más okból nehéz sorsú embertársaikkal szemben.

A kétéves, hárommilliárd forintból megvalósítandó nagyszabású Új Nemzedék Plusz program három területen, az ifjúságsegítő intézményrendszer fejlesztése, a korosztályos kommunikációs platformok egységesítése, valamint az ifjúsági szolgáltatások bővítése területén valósít meg egybehangolt intézkedéseket.